Симоне Индзаги, който е начело на Интер Милано, се изказа ласкаво за своя колега Диего Симеоне, който е начело на Атлетико Мадрид. Двата отбора ще се изправят един срещу друг в Италия в първия осминафинален мач в Шампионската лига във вторник.

"Много е трудно да работиш в един отбор толкова дълго. Симеоне постигна страхотни резултати с Атлетико Мадрид. Това е харизма, манталитет, но не е само това - играят добър футбол, атакуват и се защитават отлично. Утре ще имам Диего за опонент, той беше страхотен съотборник. Просто вижте какво направи с Атлетико, той е наистина страхотен треньор. Винаги сме били в контакт и не сме си изгубили дирята", коментира италианският специалист пред медиите. 

Индзаги очаква изключително труден двубой срещу мадридчани.
"Удоволствие е да гледам Атлетико, защото играят много, много добър футбол. Ще бъде доста труден осминафинал, който ще изисква от нас да покажем най-добрата си игра. Изправяме се срещу отбор с голяма стойност, състав с отлични качества. Знаем, че ще бъде сложно. Ще има страхотна атмосфера и ще бъде много красив мач. Имаме нужда от истинския Интер", каза още Симоне Индзаги, който уверено води "нерадзурите" към първото място в Серия А.

Индзаги и Симеоне бяха съотборници в Лацио в периода 1999-2003 година. / БТА