Старши треньорът на италианския Интер Симоне Индзаги увери, че не се притеснява за липсата на голове от страна на Лаутаро Мартинес в последните срещи и добави, че грандът от Милано се нуждае от добър резултат при гостуването на Барселона довечера в Шампионската лига.

Интер победи с 1:0 при домакинството си на Барселона в предишния кръг от груповата фаза на турнира. Италианците са на второ място във временното класиране в група „С“ с 6 точки, а лидер е германският Байерн Мюнхен с 9. Барселона заема третата позиция с 3 точки към момента, а на последната позиция е чешкият Виктория Пилзен с 0 точки в актива си.

„Това беше възможност, голяма вечер, но сега трябва да продължим. Трябва да останем обединени и да играем по най-добрия начин“, коментира Индзаги пред Amazon Prime Video.

„Трябва да приемем критиките, но аз имам умни играчи, които разбират добре ситуацията. Подготвяме се мач след мач, а последните два бяха позитивни“, каза Симоне Индзаги по повод победите над Барселона в Шампионската лига и над Сасуоло в италианската Серия А.

По повод факта, че Лаутаро Мартинес все още няма попадение в Шампионската лига през този сезон, а последният му гол в Серия А беше в края на август срещу Кремонезе, Индзаги заяви: „Лаутаро работи много сериозно за отбора. Моментът е деликатен, но един нападател по-скоро трябва да бъде разтревожен, когато няма много шансове.“

„Когато аз бях футболист, бях по притеснен, когато нямам шансове, а не когато не реализирам“, обясни Симоне Индзаги.