Италианският спортен журналист Маурицио Пистоки атакува българския съдия Георги Кабаков заради неотсъждането на дузпа в полза на Интер при нулевото равенство с Шахтьор в Шампионска лига. Редица медии на Ботуша и журналисти опитват да замаскират слабата игра на Интер в Шампионска лига, търсейки различни причини за състоянието на "нерадзурите" в турнира.

Интер доминираше в мача срещу действащите украински шампиони и имаше доста шансове, но в крайна сметка не успя да намери пробив срещу украинците. По време на втората половина на мача нападателят на Интер Ромелу Лукаку бе съборен на земята от защитник на Шахтьор Донецк, но Кабаков не отсъди дузпа за нерадзурите, като Пистоки смята, че тя е била очевадна.

Важно е да отбележим, че Интер има едва два спечелени двубоя от 12 в Шампионската лига под ръководството на специалиста Антонио Конте.

"Шахтьор-Интер 0:0. Интер се прибра в Италия само с точка, след като доминираше в играта и имаше много пропиляни възможности, дори и две греди. Категорична дузпа за Лукаку, която не се видя от посредствения български съдия Георги Кабаков, новобранец в Шампионска лига".

Заради равенството на Реал Мадрид и Борусия Мьонхенгладбах, Интер е на трето място в група В след два изиграни мача. Реал Мадрид ще бъде следващият противник на Интер в турнира през следващата седмица.