Треньорът на Интер Антонио Конте бе много доволен от успеха с 3:1 над Славия Прага в Шампионската лига. Това бе изключително важен мач за "нерадзурите", които все още запавзат шансове за класиране на 1/8-финал и вече всичко зависи от самите тях. Той похвали и представянето на нападателите в днешния двубой.

"Отборът се развива и това си личи в сравнение с първия мач със Славия. Този път играхме повече като отбор. Бях много ядосан след онова 1:1 на "Сан Сиро", но този път знаехме какво трябва да очакваме и бяхме добре подготвени. Нападателите ни решиха мача днес и съм много доволен от представянето им. Те надиграха физически футболистите на Славия, което не успяха да направят в първия мач", заяви Конте.

Сега за италианския тим предстои решаващ сблъсък с Барселона, който почти задължително трябва да спечелят, за да са сигурни в класирането си на 1/8-финала.

"Нека първо мислим за следващия мач със СПАЛ, в който се надявам да излезем с правилната нагласа. Имаме два други двбоя преди да мислим отново за Шампионската лига. Първо играем със СПАЛ, а след това с Рома."

"Единственият начин да запазим шанс преди последния двубой с Барселона, бе да спечелим днес и ние го направихме. Сега ни предстои тежък сблъсък, но ще можем да разчитаме на подкрепата на 70 хил. зрители на "Сан Сиро". Доволен съм, че запазихме шанс до последно. Сега съдбата е в нашите ръце", допълни специалистът.