Старши треньорът на Интер Антонио Конте е категоричен, че тимът му не е заслужавал загубата от Барселона на "Камп Ноу" в Шампионската лига. "Нерадзурите" изиграха страхотно първо полувреме, поведоха с 1:0 и изпуснаха куп чисти положения, с които можеха да решат всичко още до почивката. 

След подновяването на играта обаче изпуснаха инициативата и бяха наказани с пълен обрат след двете попадения на Луис Суарес. Още на терена си личеше, че специалистът не може да си намери място от яд заради тази развръзка, а след двубоя обяви, че му е болно от получилия се резултат. 

"В големи периоди от мача създадохме много сериозни проблеми на велик клуб като Барса. Може би част от фуболистите се поумориха през второто полувреме, но това е обяснимо предвид тежкия ритъм, в който играем от началото на сезона", сподели Конте и е категоричен, че италианците не са заслужавали да паднат.

"Въпреки всичко, съм убеден, че не заслужавахме да загубим. Болно ми е, че допуснахме поражение, но ще се опитаме да намерим позитиви и от този мач", продължи наставникът на "нерадзурите" и обяви, че не се притеснява от малкия точков актив след първите два кръга.

"Разликата в притежанието на топката не беше проблем, просто ние играхме по-директен футбол. Опитахме се да действаме на висока скорост, което затрудни съперника. Един силен отбор никога не се прибира щастлив у дома след загуба, независимо от добрата игра."

"Имаме една точка от два мача, но трябва да продължим да работим и да не се отказваме от пътя, по който сме тръгнали", добави Конте. Сега на "нерадзурите" им предстоят две битки с Борусия Дортмунд, които ще са ключови за амбициите им.