Старши треньорът на Интер Антонио Конте заяви, че предстоящото домакинство на Реал Мадрид в Шампионската лига е от ключово значение в борбата за класиране на 1/8-финалите. Двубоят от четвъртия кръг в група "В" е утре на "Сан Сиро" от 22:00 часа българско време.

Лидер след първите три срещи е германският Борусия Мьонхенгладбах с 5 точки, пред украинския Шахтьор Донецк и Реал Мадрид с по 4 точки и Интер с 2 точки.

"Нямаме право на грешка, трябва да спечелим. Знаем след първия мач в Мадрид, че можем да го направим", заяви Конте.

В първата среща в Испания италианците наваксаха пасив от два гола, но в крайна сметка загубиха с 2:3.

"Със сигурност ще бъде много труден мач. Знаем кой е Реал Мадрид, тяхната история и традиции. Това е най-тежката група в Шампионската лига. Смятам, че с оглед на представянето ни дотук заслужавахме повече от това последно място, което заемаме в момента", каза наставникът на Интер.

"Ако искаме да се класираме, ще ни трябват 7, може би дори 9 точки от оставащите ни три мача. Говоренето сега не означава нищо, трябва да погледнем фактите, всеки трябва да поеме своята отговорност, аз, играчите и клуба. Ако това не се е случило досега, не означава, че не може да стане", допълни той.

Реал стартира с изненадваща домакинска загуба от Шахтьор с 2:3, след това измъкна 2:2 на терена на Борусия, преди да постигне и първия си успех за сезона срещу Интер.

Испанците не са пропускали да преминат групите в последните 24 издания на Шампионската лига от 1997 година.

Наставникът на "лос бланкос" Зинедин Зидан има кадрови проблеми заради отсъствието поради травми на Серхио Рамос и Карим Бензема, а Лука Йович и Едер Милитао пропускат двубоя заради COVID-19.

"Не мисля, че от Реал трябва да плачат и да се оплакват, те разполагат с доста широк състав, имат много добри и равностойни играчи. Това, че се говори за няколко отсъстващи при тях, ме кара да се смея", каза още Конте.