Голямата звезда на Барселона и най-добър футболист за 2019 година според ФИФА Лионел Меси ще вземе участие в двубоя срещу Интер от груповата фаза на Шампионската лига. Поне това сочат последните прогнози из испанските медии.

 В сряда тимът на Ерненсто Валверде ще посрещне „нерадзурите” в един от дългоочакваните сблъсъци в турнира на големите. Двата отбора не потеглиха особено убедително, като Барса се докопа до 0:0 като гост на Борусия Дортмунд, докато Интер се спаси в последния момент от поражение срещу Славия Прага у дома (1:1). Резултатът от този сблъсък до голяма степен ще зададе тона в група F оттук нататък.

От началото на сезона Барса не можеше да разчита на Меси, който се завърна едва наскоро, ала преди две седмици получи нова травма в шампионатния мач срещу Виляреал. 32-годишният играч все пак вчера участва в заниманието на първия тим, макар и не отначало докрай. По аналогичен начин в тренировката се включи и друг контузен ас на Барса – Усман Дембеле.

Според каталунското издание „Спорт” Меси не би трябвало да има проблем с получаването на одобрение от лекарския щаб по повод евентуално участие срещу Интер.