Наставникът Жозе Моуриньо за пореден път демонстрира нахакания си нрав, потвърждавайки, че неговият Интер Милано е бил най-големият отбор, печелейки требъла през 2010-а година – Шампионска лига, титла в Италия и Купата на Италия.

Същевременно Специалния потвърди, че е преборил Байерн Мюнхен благодарение на „егото”, показвано от Луис Ван Гаал във финалния мач в Мадрид преди повече от девет години. Същевременно португалецът призна, че когато е дошъл финала в Шампионската лига, той вече е решил да подпише договор с Реал Мадрид.

„Трябва да кажа нещо, което не съм го казвал никога.  Причината да не се завърна в Милано след триумфа в ШЛ е, защото си мислех, че ако се върна там, никога няма да отида в Реал Мадрид. Исках да избягам от емоциите си, като дори не отидох до съблекалнята, защото не можех да позволя сам на себе си да се контролирам”, започна Моу.

„Направих решение да отида в Реал Мадрид, още не бях подписал с отбора, но бях взел решението. Вече бях отказвал на два пъти, но на третия път беше невъзможно”, акценитра той.

„Просто бях наясно, но се страхувах от завръщането ми в Милано, за да отпразнувал Шампионската лига. Това щеше да промени решението ми и смятам, че направих грешка тогава. Липсват ми играчите, но не можеш да върнеш времето назад. Не можем и да преживеем отново тези мигове заедно, но аз не ги пропускам да си ги припомням. Ще кажа едно нещо – те са ми приятели и аз на тях също, така виждам аз нещата – завинаги”, продължи Моуриньо.

„Спечелихме три трофея за 15 дни, а Диего Милито вкара четири гола – Историческо!”.

Моуриньо се обърна и сурово към тогавашния треньор на Байерн Мюнхен Ван Гаал, който отписваше Интер за триумф в ШЛ. „Познавах, че Ван Гаал и егото му ще бъдат предимство за нас и разчитах на това. Финалът беше спечелен преди да стъпим на терена. Постигнахме нещо и уникално, а това ми даде вече връзка с Интер и Италия. Интер през 2010-а година не беше само най-големия Интер в историята, но и най-големият отбор в историята на италианския футбол. Тези играчи и аз сме икони, а Италия направи футболната история, достигайки Интер този връх”, завърши Моуриньо.