Реал Мадрид успя сравнително лесно да надвие Интер с 2:0 в последен мач от групите на Шампионската лига. Тони Кроос откри за домакините в 17-а минута. В средата на второто полувреме Николо Барела остави "нерадзурите" с човек по-малко, докато Марко Асенсио оформи крайното 2:0 10 минути преди края на редовното време. Така мадридчани завършиха като първенци в групата, докато италианците се задоволиха с второто място. 

10 снимки

Домакините създадоха първата възможност в мача още във 2-ата минута. Винисиус напредна отляво и стреля по земя, като топката се търкулна до гредата.

Интер обаче отговори със също толкова опасен изстрел на Марсело Брозович в 7-ата минута, който стреля от воле извън наказателното поле и кълбото мина опасно над напречната греда.

Минута по-късно Барела се строполи в пеналта след съприкосновение с Дани Карвахал и опита да си изпроси дузпа, но съдията не уважи претенциите му.

В 12-ата минута гостите имаха нов прекрасен шанс. Перишич бе намерен непокрит на стрелкова позиция, той отправи мощен шут от воле, но защитник се хвърли самоотвержено и блокира удара му.

Веднага след това събитията се пренесоха пред другата врата, където Родриго проби и стреля, но покрай гредата. Бразилецът, все пак, имаше активно участие в първия гол в мача. След негов пробив и подаване към Тони Кроос германецът нанесе мощен удар от 20-на метра, с който прониза вратата на Интер за 1:0. 

В 22-ата минута "нерадзурите" можеха бързо да се върнат в мача. Барела елегантно изведе Лаутаро Мартинес с прехвърлящ пас, аржентинецът стреля от воле, но над вратата.

Атаките към двете врати продължаваха да се редуват и в 25-ата минута Джко отправи точен изстрел с глава, но твърде слабо, за да затрудни вратар от класата на Тибо Куртоа. Италианците бяха още по-близо до гола в 31-ата минута, когато след центриране от корнер топката бе пратена към Перишич на първата греда, той стреля с глава и нацели гредата.

В самия край на първото полувреме събитията отново се пренесоха пред вартата на гостите, където Родриго отправи мощен шут, но встрани от целта.

Интер започна активно и втората част. Още в 48-ата минута Барела бе изведен на добра позиция и отправи хубав удар, преминал над вратата. Темпото постепенно се успокои, а домакините започваха да владеят положението. в 64-та минута нещата за гостите изглеждаха наглед необратими, след като Николо Барела си изкара безумен директен червен картон. 

Логично, малко преди края на мача играчите на Карло Анчелоти се възползваха от предимството и в 79-ата минута удвоиха преднината си. Марко Асенсио бе оставен непокрит на границата на пеналта и с диагонален удар с помощта на гредата вкара за 2:0.

Реал Мадрид - Интер 2:0

1:0 - Тони Кроос (17)

2:0 - Марко Асенсио (79)

Ето и съставите на двата тима:

РеалКуртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Менди, Кроос, Каземиро, Модрич, Родриго, Винисиус, Йович;

ИнтерХанданович, Д'Амброзио, Шкриняр, Бастони, Брозович, Барела, Чалханоглу, Дъмфрис, Перишич, Джеко, Мартинес;