Треньорът на Барселона Шави Ернандес е наредил в съблекалнята на тима преди днешния мач с Байерн да се пусне на телевизионните екрани срещата Интер – Виктория Пилзен. Тя започва два часа и 15 минути по-рано от двубоя на „Камп Ноу“. Това означава, че 30-ина минути преди първия съдийски сигнал Шави и футболистите му ще знаят дали вече не са отпаднали от турнира. Аритметиката в случая е ясна и при успех днес „синьо-черните“ ще си гарантират второто място, а каталунците ще се прехвърлят в Лига Европа.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

„Ще гледаме мача на Интер в съблекалнята, но каквото и да се случи там, нашата цел е да изиграем добър двубой срещу Байерн. Трябва да покажем на всички, че сме конкурентни на най-добрите. Очаквам да се изправим срещу много добре подготвен тактически съперник. Мисля, че играхме добре в Мюнхен, но не успяхме да реализираме положенията си. Сега трябва да покажем, че това е било изключение. Има малка надежда, но не държим съдбата в ръцете си. При такива обстоятелства винаги има малко нервност“, обясни Шави.

Той също така реши да не събира тима си на лагер в деня преди мача, както правеше досега. „Всички ще се съберем на стадиона два часа преди двубоя. Не го правя от суеверие. Ако си мисля, че печелим или губим от суеверие, по-добре да не почвам работа“, каза още Шави.