Вицепрезидентът на Интер Хавиер Санети демонстрира оптимизъм въпреки тежкия жребий за неговия тим в Шампионската лига. На церемонията в Монако „нерадзурите” се оказаха в група В заедно с тимовете на Барселона, Тотнъм и ПСВ Айндховен.

Интер не бе участвал в турнира от сезон 2011/2012, когато бе елиминиран от Олимпик Марсилия в осминафиналите.

„Знаем, че има много силни отбори в този турнир и се озовахме в тежка група, но ще се подготвим добре”, коментира Санети, който бе капитан на онзи тим, постигнал знаменития требъл през 2010 година.

„Наясно сме с трудностите, срещу които ще се изправим, но ние сме Интер и трябва да мислим позитивно. Барселона е много повече от Лионел Меси, защото имат страхотни играчи, които могат да правят необикновени неща и да държат владението.”

Аржентинецът също така коментира и трудния старт на сезона в Серия А, след като Интер записа загуба и равенство в първите си 2 срещи.

„Работим с голяма увереност, това е просто стартът и трябва да открием нашата форма. Имаме шанс да постигнем победа в събота срещу Болоня, после идва паузата за националните отбори, която ни дава повече възможности да се трудим в тренировките.”

„Не очаквах старта като този, но това е футболът. Винаги ще има трудности, но трябва да вярваме в това, което правим”, завърши Санети.