Старши треньорът на Интер Лучано Спалети заяви, че Барселона е много по-силен отбор с Лионел Меси в състава си.

„Барселона продължава да бъде много силен отбор, в който личат имената на отлични футболисти. Това е тим на много високо ниво. Очаквам сега да ни бъде малко по-лесно, когато Меси няма да играе срещу нас“, коментира Спалети.

„Лео прави четири докосвания за по-малко време, докато останалите футболисти правят две. В Барселона има други футболисти, които не са като Лео, но разиграват топката с голяма бързина. Меси е различен играч. Когато мислите, че сте виждали всичко във футбола, той прави нещо друго“, добави треньорът на Интер.

„Пред нас се открива страхотна възможност и съм сигурен, че играчите ми са готови. Класирането ни няма да бъде факт математически, но може да направим огромна крачка напред. Трябва да играем със самочувствие и да знаем как да се справяме, когато страдаме. Нашите фенове никога не са ни оставили през тези години, без да искаме нищо в замяна. Ние имаме тази отговорност“, обясни той.

„Спечелването на три точки ще бъде от съществено значение. Барселона е един от най-силните отбори в света и играе много силно на „Камп Ноу“.

„Трудно мога да си представя какво може да направи Валверде, за да замени Меси, но той разполага и с футболист като Рафиня, който играе в халфовата линия. Искам да благодаря на Рафиня за това, че той ни помогна да играем в Шампионска лига през тази година. Много бих искал той да играе срещу нас, въпреки че може да ни създаде много проблеми със своите качества, които притежава. Мисля, че Барселона отново ще играе в познатата схема на игра срещу нас 4-3-3“, продължи наставникът на „нерадзурите“.

Спалети потвърди, че Перишич е загърбил болките си и ще играе срещу Барселона.

„Ние трябва да контролираме топката. Трябва тя да бъде наше притежание максимално повече време, тъй като само така може да спрем Барселона“, заяви изненадващо Спалети.