Наставникът на Интер Лучано Спалети заклейми дуела с ПСВ Айндховен от групите в ШЛ като „най-важният в неговата кариера”. Интер се нуждае да победи ПСВ, докато Тотнъм не трябва да побеждава като гост Барселона, за да може „нерадзурите” да осигурят тяхното място на 1/8-финалите в Шампионската лига. Италианският специалист посъветва и пред медиите своите футболисти да се фокусират изцяло върху своето представяне и да не обръщат внимание на другия мач.

„Трябва да бъдем пределно концентрирани през цялото време, за да не даваме предимство на нито един друг отбор, а само на себе си. Казах го и в самото начало, че тази група е убийствена. Минаваме през тежка седмица, но искаме да излезем удовлетворени от нея. Играхме добре срещу Ювентус, ала загубихме, както го сторихме и с Парма и Аталанта. В Барселона работят само сериозни хора, а единствената грешка, която можем да допуснем там, е да се фокусираме върху тяхната игра”, продължи Спалети.

„Трябва да спечелим нашия мач срещу отбор, който бе в трета урна, а ние бяхме в четвърта. ПСВ също така са на по-добро място в техния шампионат, отколкото ние. Това е най-важният мач за мен, откакто съм в Интер. Дори е по-важен от този с Лацио, който ни класира в ШЛ през тази година”, довери Лучано Спалети.

„Нищо още не е сигурно, но трябва да имаме спокойствието, което Барселона ще има срещу Тотнъм. ПСВ ще иска да ни победи, а ние със сигурност не трябва да допускаме грешка. Имаме проблеми с Матиас Весино, който ще мине късен фитнес-тест, но по всяка вероятност няма да играе. Раджа Наинголан също е аут, тъй като се нуждае от още няколко дни лечение”, завърши гологлавият наставник на Интер.