Старши треньорът на Интер Лучано Спалети призна, че е крайно разочарован от отпадането на отбора от Шампионската лига. Италианците стигнаха само до 1:1 при домакинството си на ПСВ Айндховен в последния кръг в група "В" и останаха трети след Тотнъм, който също стигна до 1:1 като гост на победителя в групата Барселона. Двата тима завършиха с равен актив от по 8 точки, но англичаните продължават напред заради по-добри показатели в преките двубои с Интер.  

"Разочарованието е голямо. Това е нормално за всеки, които е отпаднал. Искаше ми се всички италиански отбори да преминат груповата фаза, но не се получи. Завършихме с равни точки с Тотнъм, но отпадаме, защото трябваше да направим повече в този мач. Бяхме прекалено много повлияни от напрежението, което се създаде около срещата", сподели Спалети. 

"Двубоят беше много тежък от психологическа гледна точка. Бяхме нервни, не успяхме да запазим нужното спокойствие, което се отрази на играта ни. Не постигнахме необходимия тактически баланс, вместо това бяхме объркани, често прибързвахме, допуснахме доста грешки, визията ни за играта отсъстваше.  До края всичко беше възможно", добави треньорът на Интер. 

"ПСВ не ни създаде много проблеми. Те имаха само един точен удар при гола. Въпреки това, съперникът контраатакуваше при всяка възможност и това допълнително увеличи нервността и напрежението. Нещата не ни се получиха, имахме огромно желание, но бяхме твърде припрени и това доведе до много неточности. Икарди? Усилията на само един играч, който може да завършва атаките ни, не бяха достатъчни. Футболът е отборна игра. Индивидуалната класа може да направи разликата, но това е в контекста на отборното представяне. Той и днес вкара, помогна ни, но в края това беше недостатъчно", каза още Спалети.