УЕФА започна разследване, след като привържениците на Интер не бяха допуснати за мача от Шампионската лига с Порто, въпреки че имаха билети за мача.

Кадри се появиха в социалните медии преди мача-реванш от осминафиналите, показващи стотици фенове, редящи се на опашка, за да влязат на "Ещадио До Драгао" за началото на мача.

Порто обяви по-рано през деня, че феновете на Интер, които са закупили билети извън сектора за гости, няма да влязат на стадиона.

Но директорът на Интер Бепе Марота твърди, че преди мача е постигнато споразумение техните фенове да присъстват на мача, ако не носят клубни артикули.

Европейският футболен ръководен орган УЕФА потвърди в сряда, че въпросът се разглежда след подадена жалба от страна на Интер.

"УЕФА беше уведомена, че голям контингент от гостуващи привърженици са закупили билети в домакинските сектори на стадиона. Правилата на УЕФА предвиждат, че 5 процента от капацитета на стадиона трябва да бъде предоставен на гостуващия отбор в отделна зона за техните привърженици. Отговорността за безопасното и сигурно управление на зрителите и свързаната политика за билети се определят от организатора на мача и съответните органи. В момента УЕФА разглежда въпроса", заяви говорител на УЕФА.

Срещата в Порто завърши 0:0 и Интер се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига като победител с общ резултат 1:0./БТА