Изпълнителният директор на Интер Джузепе Марота се надява, че клубът ще срещне сънародниците си и градски съперници от Милан във финала на Шампионската лига. Двата отбора от Милано се класираха за четвъртфиналите в турнира.

„Щастливи сме, че се класираха за следващата фаза и искаме да продължим напред. Двубой срещу Милан би бил вълнуващ. Всички ще говорят за това и ще бъде отразено в цял свят, но по-добре дербито да бъде в Истанбул на финала“, коментира Марота в интервю за италианския вестник Gazzetta dello Sport.

„Това би било историческо. Бих искал да кажа на Милан, че ще се видим на финала. Дали ще бъде Милан или друг клуб обаче, най-важното за нас е да сме здрави и да стигнем до следващите мачове без контузии. Нашият тим винаги ни дава възможност да гледаме напред към бъдещето с оптимизъм, независимо от противника“, каза още Джузепе Марота.

Отборът на Интер спечели две от трите милански дербита през сезона, но бе елиминиран последните два пъти, когато се срещна с градския съперник в Шампионската лига през 2003-а и 2005 година.

„Най-важното е да върнем италианския футбол там, където принадлежи. Италианските отбори се смъкнаха в ранглистата на УЕФА напоследък, но завръщането е страхотно нещо за нас. Жалко беше, че пропуснахме Мондиал 2022, но присъствието ни в Шампионската лига е отлично“, добави Марота.