Треньорът на Барселона Ернесто Валверде засвидетелства своето уважение към Интер преди утрешния мач между двата клуба в група F на Шампионската лига. Според испанския специалист Антонио Конте вече е придал част от своите личностни характеристики на тима си.

И за двата отбора победата в утрешния мач е особена важна, след като те стартираха кампаниите си с ремита. Докато Барса устиска 0:0 срещу Борусия в Дортмунд, до Интер едва се измъкна от сензационно поражение срещу Славия Прага. Фактът, че мачът се играе на „Камп Ноу” поставя „блаугранас” в ролята на фаворит, ала Валверде индикира, че е наясно колко тежки 90 минути предстоят на отбора му.

„Интер се промениха много в сравнение с миналия сезон, сега с нов треньор и много различни играчи”, коментира наставникът на Барселона.

„Те имаха впечатляващ старт на сезона в Серия А, където спечелиха всичките си мачове дотук. Затова очаквам труден тест. Всякакви препратки към миналия сезон (когато двата отбора отново бяха в една група – б.р.) са относителни, защото те се промениха толкова много, а сега придобиха от солидността на своя треньор. Ще ни бъде трудно да ги преодолеем, но това е мач, който възнамеряваме да спечелим.”

„Ще играе ли Меси? Трябва да видим как ще мина днешната тренировка, защото Меси и Усман Дембеле участваха в част от вчерашното занимание. Ще видим дали можем да разчитаме на тях или не. Очевидно не мога да бъда доволен от тези контузии, но пък и не се тревожа. Антоан Гризман е способен да играе както по лявото крило, така и в центъра, а отдясно разполагаме с още играчи.”

„Атмосферата в съблекалнята е добра и ние работим много трудно да бъдем сплотен тим. Всяка година стартираме с усещането за напрежението да печелим. Разполагаме със състав, който може да спечели всичко, макар понякога да се получава, а друг път – не.”

„Срещу Интер ще бъдем на собствен терен и изглеждаме надеждни. Не знам кой е фаворитът в утрешния мач и не се интересувам от това. Всички са наясно, че трябва да спечелим и ще дадем най-доброто от себе си”, добави Валверде.