Президентът на Каляри Томазо Джулини потвърди, че на този етап Наполи и Челси са били по-близо до привличането на полузащитника Николо Барела в сравнение с Интер. Босът на сардинци обаче беше категоричен, че който и да успее да сключи сделка, това удоволствие ще му струва над 50 милиона евро.

22-годишният играч натрупа сериозно реноме през настоящата кампания и се очаква тази вечер да бъде титуляр за Италия в европейската квалификация срещу Финландия. Под ръководството на селекционера Роберто Манчини работливият халф набързо се утвърди сред титулярите за „скуадра адзура”.

Съвсем логично се очаква от другия сезон талантът да се изявява в далеч по-престижен клуб. „Барела в нито един момент не беше близо до януарски трансфер”, заяви Джулини, който по това време на годината привлече Кирил Десподов от родния ЦСКА.

„Не мога да отрека, че имаше конкретен интерес от Наполи през януари. Маурицио Сари също така го искаше в Челси. Колкото до Интер, там имаше само разговори, нищо повече.”

„Дали той ще струва 45-50 милиона евро? Може би дори повече, защото през 2020 година неговият любим Каляри ще навърши 100 години”, заяви с усмивка босът.

„Не знам какво ще бъде бъдещето на Николо, но той е футболист, който може да се превърне в нещо много повече. Надявам се той да прогресира, докато все още носи нашия екип.”

„Банално е да правя сравнения, но той много ми напомня на Раджа Наинголан (също преминал през Каляри в началото на кариерата си – б.р.), макар и Николо да е много по-надарен технически от Раджа”, добави Джулини.