Нападателят на Интер Лаутаро Мартинес е считан за един от потенциалните заместници на Луис Суарес. При снощната загуба на „нерадзурите“ с 1:2 именно от „каталунцте“ той за пореден път впечатли с изявите си, като имаше принос за изравнителния гол на Лукаку, а също така бяха отменени два негови красиви гола. Всичко, което аржентинецът направи по време на срещата отговаря на профила на нападател, който търсят испанските шампиони.

Испанското издание „Diarios AS“ твърди, че клаузата за освобождаване на Мартинес е точно 111 милиона евро, но може да се задейства само през първата четвърт на месец юли. Това означава, че Интер може да сложи каквато цена поиска на аржентинеца по време на предстоящия зимен трансферен прозорец и до 14 юли.

Според „Transfermarkt“ Лаутаро скоро би могъл да поднови договора си с Интер. В 21 официални мача той е вкарал 13 гола и е дал четири асистенции.

Изданието допълва, че нападателят е много повече от голмайстор - той е отборен играч. Той не е нападател, който чака топката на крак, а играе активно, следва топката и е добре разчита играта.