Италианският гранд Интер и Висшата лига заформиха перфектна комбинация, що се отнася до футболните трансфери. Поне това сочат последните два трансферни прозореца, в които не един и двама футболисти, подвизаващи се в Англия, решиха да сменят дъждовното време на Острова с жаркото италианско слънце.

През лятото Ромелу Лукаку и Алексис Санчес се разделиха с Юнайтед и отпътуваха за Милано, заедно с бившия наставник на Челси - Антонио Конте. През зимата пък Ашли Йънг, Виктор Моузес (който играеше във Фенербахче, но бе собственост на Челси) и черешката на тортата - Кристиан Ериксен, също се присъединиха към "нерадзурите". 

Напълно логично, слуховете за нови покупки от Висшата лига продължават да се носят. Най-усилено се говори за трансфер на Оливие Жиру и Ян Вертонген, които е все по-възможно да напуснат настоящите си отбори - Челси и Тотнъм, тъй като договорите и на двамата изтичат това лято, като дори се говори, че вече текат преговори между страните. 

Обратно по оста - "нерадзурите" са готови да се разделят с Диего Годин, който е свързван с трансфер в Юнайтед, като е доста вероятно и Алексис Санчес да се завърне при "червените дяволи". Евертън пък продължава своя интерес към Матиас Весино, за когото вече бе пратена оферта и през януари. 

Така Интер и Висшата лига ще продължат своята дружба на трансферния пазар.