Отборът на Интер проучва възможността да подпише с нападателя на Манчестър Сити Серхио Агуеро като свободен агент следващото лято, когато настоящият договор на аржентинеца изтече. Съобщава се, че подгласниците в Лига Европа са готови да предложат на 32-годишния нападател двугодишен договор с опция за удължаването му с още една.

Смята се, че „нерадзурите“ са готови да му осигурят и заплата в размер на между 6,35 милиона и 7,25 милиона паунда.

Според „Calciomercato“, наставникът на Интер Антонио Конте е се опита да усили възможностите си в атака, за да се пребори с Ювентус в битката за Скудетото. Голмайстор №1 на „гражданите“ може да се окаже и потенциален заместник на нападателя  Лаутаро Мартинес, който е свързан с трансфер в Барселона.

„Mirror“ пък излиза с информацията, че Агуеро може да напусне по друга причина и тя е свързана с евентуалното идване на неговия съотборник в националния отбор Лионел Меси на „Етихад“. 33-годишният Меси поиска вече да бъде освободен от Барселона, но от клуба го спряха. Той взе решение да не влиза в съдебна битка с „каталунците“, но разривът в отношенията с настоящото ръководство е налице и се очаква да напусне като свободен агент, когато изтече договорът му другото лято .

Агуеро подписа с Манчестър Сити през 2011 година, когато пристигна от Атлетико Мадрид срещу 35 милиона паунда. Оттогава аржентинецът се превърна в основата на успеха на Сити, спечелвайки четири титли от Висшата лига, една ФА Къп и пет пъти Купата на лигата. През изминалия сезон той реализира 23 гола.