Тимът на Арсенал е поставил цена от 70 милиона паунда за звездата си Пиер-Емерик Обамеанг през летния трансферен прозорец, това твърдят различни източници в Англия. 30-годишният габонец е един от най-важните играчи на „артилеристите“ след пристигането си от Борусия Дортмунд през януари 2018 година.

До този момент той е отбелязал внушителните 57 гола в 92 участия за Арсенал и бе обявен за нов капитан на клуба през декември след отнемането на лентата от Гранит Хака. Въпреки влиянието си на „Емиратс“ Обамеянг е силно свързан с напускане на Арсенал това лято, като настоящият му договор изтича през 2021 година.

„Топчиите“ се надяват да постигнат споразумение за нова сделка с габонеца, но ако не успеят ще го продадат, вместо да рискуват да го загубят за без пари през 2021 година. Италианският Интер е най-новият клуб, който проявява интерес Обамеянг, а „Daily Express“ твърди, че Арсенал е отговорил, като е поставил цена от 70 милиона паунда. Миналатта седмица легендата на Арсенал Пол Мерсън призова бившия си клуб да задържи Обамеянг, дори ако това означава да го загуби през лятото на 2021 година.