Звездата на Барселона Лионел Меси е избрал новия си партньор за атаката на тима и това е играч, който той вече добре познава от мачовете на Аржентина. Както съобщава италианският всекидневник „Gazzetta dello Sport“, Барселона ще хвърли всичките си усилия, за да си осигури нападателя на Интер Лаутаро Мартинес.

„Каталунците“ обаче не са единственият заинтересован от аржентинеца. Вечният съперник на Барса - Реал Мадрид също ще се бори за неговия подпис. По-рано пък излязоха информации, че и английските Челси и Манчестър Сити са готови да се включат в борбата за 22-годишния нападател. Въпреки това „Diario Sport“ излезе днес със следното заглавие: „Лаутаро е по-близо от всякога до Барса".

От своя страна обаче Интер няма намерение да продава Лаутаро, въпреки че знае, че няма да успее да го задържи за много, при положение, че тимове като Барселона и Реал Мадрид го желаят. В договора му с „нерадзурите“ има клаузата за неговото освобождаване на стойност от 111 милиона евро, която е валидна до средата на месец юли. През този сезон той има 16 отбелязани попадения и една асистенция във всички турнири.

Междувременно „Gazzetta dello Sport“ също твърди, че Интер вече си е харесал капитанът на Арсенал Пиер-Емерик Обамеанг за заместник на Мартинес в случай, че младият нападател напусне. Габонецът има договор с „артилеристите“ до лятото на 2021 година.

Също така има информации, че Арсенал може да пусне 30-годишния стрелец за по-малко от 70-те милиона евро, за които в момента той е оценяван от уебсайта „Transfermarkt.com“.