Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис заяви, че неговият клуб вече не проявява интерес към нападателя на Интер Мауро Икарди, който в конфликт с управата на „нерадзурите”.

Войната между двете страни се изостри след месеци на безрезултатни разговори относно подновяването контракта на 26-годишния нападател. Ответната мярка на Интер беше отнемането на капитанската лента от Икарди, който пък от този момент нататък отказа да играе за отбора, позовавайки се на контузия в коляното, върху която „нерадзурите” публично хвърлиха сериозно съмнение.

Доста водещи европейски клубове се ослушват около ситуацията, за Наполи се разбра, че дори е влязъл в преговори със съпругата и агент на играча Уанда Икарди. Изглежда обаче „везувиани” не са видели достатъчно окуражителни знаци, за да преследват по-сериозно една от безспорните звезди в калчото.

„С времето преживяваш някои любовни увлечения. Понякога те припламват само в настоящия миг”, заяви Де Лаурентис пред „Кориере дела сера”.

„На всички ни се е случвало, когато сме били млади. Усещаш как сърцето ускорява през лятото, после се връщаш на училище, виждаш този съученик отново и се усмихваш. Трудно е да пресъздадеш сантименти.”

„Ние не възнамеряваме да колекционираме „деветки”. Свалихме средната възраст на нашия отбор и ще продължим с тази философия, която ни доведе играчи като Алекс Мерет и Фабиан Руис, както и Кевин Малкюит. Кой би могъл да предположи, че той ще бъде толкова ефективен?”, допълни Де Лаурентис.