Отборът на Челси е подготвил любопитен резервен вариант за нов централен нападател през лятото. Както е известно, „сините“ искат звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд.

Лондончани обаче знаят, че интерес към норвежеца има от страна на Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул, Байерн Мюнхен, Барселона и Реал Мадрид. При това положение те разглеждат и други варианти, в случай, че Халанад предпочете да премине в някой друг клуб.

„Telegraph“ твърди, че от Челси са се спрели на Ромелу Лукаку от Интер. Белгиецът вече е играл за лондончани в периода от 2011 до 2014 година, прекарвайки по-голямата част от този период под наем в Уест Бромич Алибън и Евертън. „Карамелите“ го купуват през 2014, а три години по-късно преминава в Манчестър Юнайтед.

През 2019 година Лукаку заигра в Интер и оттогава разрива пълния си потенциал. През този сезон той има 19 гола и 8 асистенции в 26 мача от Серия А. Договорът му с „нерадзурите“ е до лятото на 2024 година, а порталът Transfermarkt.com го оценява на 90 милиона евро. Смята се, че интерес към него има от страна и на Манчестър Сити.