Отборът на Челси е отказал офертата на Интер за халфа Н’Голо Канте. 29-годишният френски национал имаше тежък сезон, в който се бореше с контузии и записа само 22 участия за „сините" във Висшата лига под ръководството на Франк Лампард.

Бившият наставник на Челси Антонио Конте, който спечели титлата във Висшата лига с Канте през 2017 годна, искаше полузащитникът да се присъедини към него на „Сан Сиро“ преди началото на новия сезон. „Нерадзурите“ са се опитали да договорят наем на Канте или да го закупят директно, като към Лондон би се отправил хърватския полузащитник Марсело Брозович.

Но според „The ​​Telegraph“ досега Интер не е успял с опитите си да вземе Канте. Последната им оферта беше бързо отхвърлена и Челси даде да се разбере, че нямат интерес от сделка. Според изданието в най-новото предложение италианския тим е бил готов да включи и бившата звезда на Тотнъм – Кристиан Ериксен.

Лондончани обаче категорично са отказали подобен вариант, като мениджърът Франк Лампард иска да продължи да разчита на Канте, но е готов да се раздели с друг халф – Жоржиньо.