Челси вече планира да продаде редица играчи от първия отбор това лято, след като вече привлече 16 нови футболисти в ерата Тод Боули, който закупи отбора миналата година. The Guardian твърди, че „сините“ може да имат сериозни проблеми с финансовия феърплей, след като дадоха 611 милиона паунда (691 милиона евро) за новите играчи.

Първото име, което може да си тръгне от Лондон през лятото, е това на Хаким Зиеш, след като не успя да премине в Пари Сен Жермен в последния ден от зимния трансферен прозорец. Челси, към който ще се присъедини звездата на РБ Лайпциг - Кристофър Нкунку след края на сезона, също ще изслуша оферти за Кристиан Пулишич, Калиду Кулибали, Матео Ковачич и Пиер-Емерик Обамеянг. Неясно остава бъдещето и на Ромелу Лукаку, който е под наем в Интер, но се очаква белгиецът да остане за още един сезон на „Джузепе Меаца“.

Gulliver/GettyImages
33 снимки

Калъм Хъдсън-Одой също е малко вероятно да остане в Челси, след като се върне от наема си в Байер Леверкузен. Смята се, че Арсенал има интерес към крилото, докато Манчестър Сити е свързван с Бен Чилуел. Конър Галахър може също да бъде принуден да си тръгне след пристигането на Енцо Фернандес. Сред оставалите имена, за които се спекулира, че може да си тръгнат от „Стамфорд Бридж“, са Н’Голо Канте, който има договор до края на сезона, Марк Кукурея и Рубен Лофтъс-Чийк.

Изданието допълва, че основна задача сега пред „сините“ е да обвърже Мейсън Маунт с нов дългосрочен  договор. Настоящият му такъв изтича след 18 месеца, а Ливърпул е свръзван с английския национал и може да отправи оферта за него през лятото, ако преговорите с полузащитника се проточат.

The Guardian разкрива още, че собствениците на Челси няма да изискват незабавни резултати след умопомрачителните разходи за нови играчи през януари и възнамеряват да дадат време на Греъм Потър да формира печеливш отбор, което означава, че каквото и да се случи до края на сезона, той ще остане на поста си и след лятото.