Миланският гранд Интер планира да привлече полузащитното дуо – Тони Кроос и Сергей Милинкович-Савич, през предстоящия летен трансферен прозорец. „Нерадзурите” са под стриктния надзор на финансовия регулатор към УЕФА за последните четири сезона, но се надява на изход след споразумение през юли.

Новият генерален мениджър на отбора – Джузепе Марота, както и спортният директор на Интер Пиеро Аусилио са се фокусирали върху заздравяването на полузащитата на тима. Именно в лицето на маестрото в халфовата линия на Реал Кроос, както и голямата звезда на италианското калчо Милинкович-Савич виждат перфектният вариант за това.

Тони Кроос Сергей Милинкович Савич

източник: Gulliver/GettyImages

Откупната клауза в договора на Кроос с европейския шампион е 300 милиона, а Интер е далеч от достигането на тази сума. Договорът на германеца с Реал пък изтича през 2022-а година, което ще затрудни осъществяването на сделката. Другото име, което гравитира около „Джузепе Меаца”, е Сергей Милинкович-Савич. Сърбинът е в радара на Марота, още откакто той работеше в отбора на Ювентус. Халфът на Лацио се котира за 150 милиона евро, или поне такава беше сумата, която босът на римляните Клаудио Лотито искаше за него през лятото. Медиите на Ботуша твърдят, че тази сума не само няма да бъде намалена, а в близко бъдеще ще се увеличава все повече. Именно медиите в Милано потвърждават, че договорката със СМС е доста по-вероятна, тъй като и неговата заплата ще бъде по-ниска от тази на Тони Кроос.