От Борусия Дортмунд са изпратили официална оферта до Сасуоло за нападатателя Джанлука Скамака, пише „Гадзета дело спорт“. Тя е в размер на 45 млн. евро.

Идеята на „жълто-черните“ е Скамака да бъде бъдещият заместник на Ерлинг Холанд, за когото се очаква да напусне през лятото. Самият играч обаче не иска да замине за чужбина, като вместо това желае да изчака трансфер на Интер през лятото. Той е убеден, че Симоне Индзаги е правилният човек, под чието ръководство да се развие.

Италианският национал е наясно с интереса на „нерадзурите“ към него и е готов да премине в отбора след края на сезона. 23-годишният футболист вече е играл в чуждестранни отбори – нидерландските ПСВ Айндховен и Цволе, като не желае отново да напуска Италия. Той е сред редицата млади таланти на „неровердите“, като през кампанията има 9 гола в 23 срещи.

Трансферният експерт Алфредо Педула подчертава за близките взаимоотношения между ръководствата на Интер и Сасуоло. Според него цената на подобен трансфер може да достигне 40 млн. евро плюс включването на Андреа Пинамонти. Той също така добавя, че е възможно да става въпрос за двойна сделка, като халфът Давиде Фратези да бъде другият играч, привлечен от „Змията“ през лятото.

Междувременно, „Гадзета дело спорт“ пише и за още една трансферна цел на Джузепе Марота. Става въпрос за халфа на градския съперник Милан – Франк Кесие, който в миналото е бил в полезрението на италианския шампион. Както е известно, договорът на котдивоареца изтича след края на сезона и така той може да последва Хакан Чалханоолу, който преди половин година смени „росонерите“ с „нерадзурите“ именно като свободен агент. Клубът обаче ще трябва да се пребори с Барселона за неговия подпис, тъй като през последните дни се появиха информации за предварителна договорка между каталунците и играча.