Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес прави всичко възможно, за да осуети трансфера на Лука Модрич в Интер. Според трансферния гуру от Италия – Джанлука Ди Марцио строителният предприемач е отложил решителната среща с обкръжението на хърватския национал за петък.

32-годишният Модрич поднови тренировки с „белия балет”, макар че испанските медии навсякъде твърдят, че ветеранът е изразил желание да си тръгне. По принцип се твърдеше за наличието на джентълменско споразумение между него и Перес, по силата на което босът няма да пречи на Модрич да си тръгне, когато футболистът се почувства изчерпан за Реал.

Реално полузащитникът все още не е успял да се види лично с боса, за да го информира за желанието си. Дотук играчът е разговарял единствено с „дясната ръка” на президента – директора Анхел Санчес.

Причината е, че Перес е отложил своето завръщане след турнето на Реал в САЩ. Босът използвал като оправдание трансфера на Тибо Куртоа от Челси, като в момента се подготвя грандиозното посрещане на вратаря. Сделката се оказа добре дошла за намерението му да внесе несигурност във взаимоотношенията между Интер и Модрич, за които се твърди, че са уточнили всичко по личните условия на играча.

По принцип между Перес и Модрич никога не е имало търкания през годините, така че е интересно как ще се развие ситуацията оттук нататък.

Още по темата:

Модрич сериозно разколебан дали да остане в Реал

Лопетеги: Трансферите? Има пълен синхрон между мен и Реал

Реал отговори на Интер с главозамайваща заплата за Модрич