Полузащитникът Николо Барела беше заснет как пристига, за да се подложи на втори тур медицински прегледи преди трансфера си от Каляри в Интер.

Сделката между двата клуба стана възможна едва през последните дни, когато беше постигнат значителен пробив в преговорите, иначе проточили се вече почти 2 месеца. Очаква се „нерадзурите” да заплатят 45 милиона евро за 22-годишния играч.

В петък Барела премина успешно първата серия от изследвания, а днес се яви в офисите на Италианския олимпийски комитет за повторни тестове. Едва тогава той ще може официално да парафира с „нерадзурите”, за които би бил четвърто ново попълнение за лятото след Диего Годин, Валентино Лазаро и Стефано Сенси.

„Скай Италия” твърди, че макар формално Барела да се води преотстъпен в Интер за сезон 2019/2020, в края на кампанията за гранда възниква задължение за покупка срещу 45 милиона евро плюс бонуси. „Гадзета дело спорт” разбива сумата по леко по-различен начин – 10 милиона евро за наема и задължителна покупка срещу още 35 милиона.