Интер отново ще има неприятности с Финансовия феърплей на УЕФА, ако до 30 юни не реализира продажби на свои футболисти на стойност минимум 50 милиона евро.

„Нерадзурите” все още оперират в режим на рестрикции от европейската футболна централа съгласно доброволното споразумение, което сключиха и бе удължено с четвърта година. През предходните кампании клубът разчиташе на продажби на млади футболисти, за да не регистрира финансови загуби в отчетните периоди. Обичайната практика в такива случаи бяха продажбите на футболисти с фиксирани клаузи за обратно откупуване.

Например през 2017-а година Манчестър Юнайтед опита да използва затрудненото положение на Интер, за да привлече на по-ниска цена крилото Иван Перишич. Клубът успя да избегне раздялата с основен футболист като Хърватина, генерирайки нужните приходи с продажбите на Джанлука Капрари, Сена Мианже, Федерико Димарко, Фабио Егуелфи и други.

Сега тимът е поставен в сходна ситуация, ако се съди по информациите на „Гадзета дело спорт”, който твърди, че миланският гранд трябва да осъществи продажби за 40-50 милиона евро до 30 юни 2019 година. Този път обаче схемата с талантите няма да проработи, защото клубът не разполага с чак толкова много обещаващи футболисти, които да представляват интерес. Много е вероятно Интер да се види принуден да продаде една или две от звездите си, за да се вмести в параметрите.

Ако УЕФА премахне някои от действащите в момента ограничения, Интер би могъл да харчи по-свободно, за да замести евентуално продадения ас, като това не отменя задължението да следи внимателно счетоводния баланс.