Защитникът на Интер Милан Шкриняр може и да напусне клуба през лятото, твърди "Gazzetta dello Sport". 25-годишният национал на Словакия бе привлечен от Сампдория за 34 милиона евро през лятото на 2017 година и стойността му се покачи оттогава. Той има договор до юни 2023 година и досега "нерадзурите" отказваха да се разделят с него.

През този сезон обаче стана очевидно, че Шкринияр не е на необходимото ниво в новата система на Конте от трима души в защита. В снощния мач срещу Верона, завършил 2:2, допусна грешка при изравнителния гол на Дарко Лазович в края на мача.

Според изданието слабата форма на бранителя е накарало Интер да преразгледа позицията си за Шкринияр, така че той вече може да бъде продаден на правилната цена. След това с тези пари ще бъде привлечен защитник, по-подходящ за конкретния тактически подход на Конте.

Диего Годин също се затруднява да се адаптира и все по-често попада на резерваната скамейка за сметка на Алесандро Бастони и Данило Д'Амброзио. Уругвайският ветеран пристигна като свободен агент от Атлетико Мадрид преди началото на сезона.

Английските Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити, както и Реал Мадрид имат интерес към Шкринияр.