Ръководството на Интер окончателно постави крилото Иван Перишич в трансерната листа и според италианските медии „нерадзурите” са готови да отпратят хърватина дори в сделка за преотстъпване.

„Кориере дело спорт” напомни, че на няколко пъти дотук по време на лятната подготовка наставникът Антонио Конте заяви, че за Перишич няма място в неговата тактическа схема 3-5-2. Италианецът подчерта, че 30-годишният футболист просто не разполага с качествата, които се изискват да позицията на халф-бек.

По тази причина Конте опита да го преквалифицира в лек нападател, който да играе зад гърба на тарана, но очевидно не е останал доволен от показаното. Тъй като до началото на сезона остава твърде малко време, наставникът и неговият щаб са решили да прекратят експеримента и да поставят Перишич на пазара.

„Нерадзурите” изглеждат дотолкова решени да се отърват от него, че биха приели дори и наем (точно както при Раджа Наинголан, който беше пратен в Каляри). Перишич има контракт до юни 2022 година и до този момент най-често беше спряган за Монако.