В Интер предстои да направят чистка през летния трансферен прозорец, пише “Гадзета дело спорт”. Очакванията са клубът да се раздели с около половин дузина играчи.

Някои от играчите в отбора са с изтичащи договори. Всеизвестно е, че Милан Шкриняр вече се е споразумял с Пари Сен Жермен, а останалите , които ще си тръгнат като свободни агенти, са капитанът Самир Ханданович, Роберто Галярдини и Данило Д'Амброзио.

Контрактът на Стефан де Фрай също е към своя край, но ръководството преговаря със защитника за неговото удължаване. Миланският гранд също така ще се опита да продаде разочаровалия Хоакин Кореа и Дензъл Дъмфрис, който е трансферна цел на клубове от Висшата лига. Преотстъпените Ромелу Лукаку и Франческо Ачерби може да не останат на “Джузепе Меаца” и така да се върнат съответно в Челси и Лацио. Дори наставникът Симоне Индзаги е под въпрос за оставането си, като всичко зависи от това дали Интер ще завърши в топ 4 на класирането.

Междувременно, “нерадзурите” мислят и за възможни попълнения за следващата кампания. За атаката приоритет е Роберто Фирмино, чийто договор е до края на сезона, но бразилецът не крие желанието си да преподпише с Ливърпул.

Друг вариант за подсилване на нападението е Маркюс Тюрам от Борусия (Мьонхенгладбах) отново като свободен агент, но конкуренцията за неговото привличане е голяма. В клуба също така ще търсят заместник на Шкриняр, като опциите в момента включват Крис Смолинг (Рома) и Еван Н'Дика (Айнтрахт (Франкфурт)), които са с изтичащи договори, както и Родриго Бекао (Удинезе) и Джорджо Скалвини (Аталанта). За нов десен халф-бек фаворит е Таджън Бюканън от Брюж.