Интер приветства с отворени обятия Ромелу Лукаку от Челси през лятото, но контузиите му ограничиха изявите му на терена до само 249 минути в Серия А. 29-годишният нападател се завърна при „нерадзурите“ след сделка за наем до края на сезона на стойност 8 милиона евро.

Той се надяваше да преоткрие формата си за предстоящото Световно първенство. Белгиецът започна сезона добре, след като вкара гол и даде асистенция в първите си два мама, но след това се контузи в края на август.

38 снимки

Според „Гадзета дело Спорт“ в Интер смятат, че са поели огромен риск с Лукаку, който до момента не си струва. „Нерадзурите“ му плащат заплата в размер на 8,5 милиона евро. В Италия изчисляват, че той струва на клуба по 46 875 евро на минута.

Интер все още вярва в Лукаку и засега не смята да разваля споразумението с Челси. Двете страни имат уговорка за нов едногодишен заем, но ако физическото състояние на Ромелу не се подобри, на „Джузепе Меаца“ може да премислят.

33 снимки

Лукаку се завърна в игра миналата седмица срещу Виктория Пилзен в Шампионската лига, когато се включи за последните 7 минути и дори отбеляза попадение. Той записа и 22 минути срещу Сампдория в първенството, но получи нова контузия. Това е и причината старши треньорът на Интер Симоне Индзаги да не може да разчита ва него за дербито с Ювентус в Торино тази неделя.