Ръководството на Интер проявява интерес към френския полузащитник на Фиорентина Жордан Верету, твърдят медиите на Апенините. Същото важи и за младата звезда на „виолетовите” Федерико Киеза, но на този етап сделка в тази насока изглежда непостижима.

20-годишният Киеза изглежда като най-скъпия футболист в настоящата селекция на флорентинци, като през миналия сезон и отминалото лято редица клубове опитаха да го отмъкнат. Фиорентина не смята да го продава за сума по-ниска от 70 милиона евро, което към момента автоматично изключва Интер от сметките.

Верету изглежда много по-достъпния вариант за „нерадзурите”, макар че и тук сделката няма да бъде лесна. 25-годишният футболист вкара впечатляващите 10 гола през миналата кампания в калчото, която беше дебютна за него.

Засега и неговият статут за Фиорентина е на непродаваем, но Интер ще бъде по-настъпателен тук. През миналото лято „нерадзурите” също пазаруваха от „ла виола”, като закупиха в комплект полузащитниците Борха Валеро и Матиас Весино.

Тази вечер треньорът на Интер Лучано Спалети ще може отблизо да убеди в качествата на Верету, тъй като грандът от Милано посреща „виолетовите” на своя „Джузепе Меаца”. Двубоят е от 6-ия кръг на Серия А и стартира в 22 часа българско време, като можете да го гледате в пряко предаване по MAX Sport 2.