Ръководството на Интер стартира поредния си опит през последните години да привлече крайния защитник на Манчестър Юнайтед Матео Дармиан. Ако се вярва на „Гадзета дело спорт”, позицията на „червените дяволи” не се е променила и те все така настояват да получат 12 милиона евро.

Изданието посочва, че „нерадзурите” вече са осъществили първоначален разговор с агента на играча – Тулио Тинти. Не е изключено инициативата за привличането на 29-годишния играч да е тръгнала от новия наставник на Интер Антонио Конте. По времето, когато той беше селекционер на Италия, Дармиан беше неговият предпочитан избор за ляв халф-бек.

Дармиан премина в Юнайтед през 2015-а година, но за тези 4 години има точно 60 шампионатни мача за английския колос. През настоящата кампания участията му в първенството бяха едва 6, а играчът все пак навлезе в последната година по контракта си.

Това на практика дава последен шанс на Юнайтед да избие част от инвестицията си (клубът плати около 14,3 милиона евро за трансфера). Интер не е единствената опция пред Дармиан, който още през януари започна преговори по завръщането си в Италия. Към подобно нещо проявяват интерес още Рома и Ювентус.