Лидерът в Серия А Интер може изненадващо да привлече нападателя на Ливърпул Дивок Ориги това лято. 25-годишният белгиец трудно намира минути за игра на „Анфийлд“ през този сезон, като има само два старта във Висшата лига през цялата кампания.

Според „CalcioMercato“ от Интер са готови да отправят оферта за играча в края на сезона и да се опитат да изкуши Ливърпул да го продаде.

„Нерадзурите“ имат нападатели като Ромелу Лукаку, Лаутаро Мартинес и Алексис Санчес в редиците си, но се твърди, че треньорът Антонио Конте е голям фен на Ориги и смята, че той би бил идеалното допълнение за добавяне на допълнителна дълбочина към състава.

Ако Ориги напусне, той ще бъде запомнен с най-вече с двата му гола срещу Барселона при обрата на ½-финалите и с гола на финала срещу Тотнъм в Шампионската лига през сезон 2018/2019.

Все още не е ясно колко ще искат „червените“ за подобен трансфер, като договорът на Ориги изтича през 2024 година. Очаква се Такуми Минамино и Джердан Шакири също да си тръгнат от „Анфийлд“ през лятото.