Общо 18 предложения от други отбори са постъпили в офисите на Интер относно младия италиански нападател Андреа Пинамонти. Според медиите в страната най-солидна е офертата на Бенфика, който предлага 15 милиона евро.

Според журналиста Николо Скира от „Гадзета дело спорт” „нерадзурите” нямат никакви намерения да продават 20-годишния футболист. Единственият начин да се случи трансфер е чрез преотстъпване.

През януари Парма също опита да откупи Пинамонти, предлагайки 8 милиона евро. Тогава шефовете на Интер явно си взеха бележка от начина, по който изтърваха Николо Дзаниоло в Рома.

Съвсем наскоро Пинамонти се отличи с 4 гола за националния тим на Италия, който завърши на 4-о място в Световното първенство до 20 години. Пинамонти впоследствие отиде и в младежката формация за европейското първенство, което стартира утре. Талантът обаче трябваше да се оттегли заради контузия в коляното.

Пинамонти е юноша на Киева и през миналия сезон беше преотстъпен във Фрозиноне, където се отчете с 5 гола в 27 мача.

Според португалското издание „А Бола” Интер би бил готов да се раздели с острието, стига да получи поне 20 милиона евро.