Според испанския вестник „AS“, отборът на Интер е предупредил колегите си от Барселона, че могат да имат Лаутаро Мартинес за сумата от 90 милиона евро плюс Артуро Видал, както и Антоан Гризман под наем.

Аржентинският национал има клауза за освобождаване на стойност 111 милиона евро в своя договор, но тя може да бъде активирано само в определен момент и с всички пари накуп.

Това може да се окаже проблем за „каталунците“, които се опитват да предложат свои играчи, в опит да намалят парите, които ще дадат на ръка.

„Gazzetta dello Sport“ написа пък тази сутрин, че Интер дори няма да седне на масата, за да обсъди сделката, освен ако не получи исканите 90 милиона евро в брой.

Сега, испанският вестник „AS „предполага, че от Барселона ще бъдат доста затруднени да съберат исканата сума, а и също така не са напълно съгласни да дадат и Видал, плюс Гризман под наем.

Малко вероятно е каталунците“ да приемат тези условия и най-вероятно ще насочат усилията си към нападателя на РБ Лайпциг Тимо Вернер като по-евтина алтернатива. Той е оценяван на „само“ 60 милиона евро. Ливърпул, Байерн и Челси обаче също са кандидати за неговия подпис.