Отборът на Интер е готов да продаде Кристиан Ериксен още през това лято, ако получи оферта от 60 милиона евро, това твърди "Sport Mediaset". Ериксен се присъедини от Тотнъм едва през януари, след като пристигна за 20 милиона евро.

Въпреки това, той все още свиква с новия си клуб и засега  не отговоря на очакванията към себе си. Старши треньорът на "нерадзурите" Антонио Конте напомни на атакуващия полузащитник след победата с 3:1 над Торино, че вече не играе в Англия.

Откакто се премести на "Сан Сиро" се спекулира, че Конте никога не е искал 28-годишния датчанин, а вместо това Артуро Видал винаги е бил предпочитаната му цел.

Според "Sport Mediaset" Интер вече са готови да се разделят с Ериксен, ако пристигне оферта от 60 милиона евро, което би представлявало огромна печалба за "нерадзурите".

Тази новина, след като "Gazzetta dello Sport" съобщи тази сутрин, че Конте планира да се раздели с част от отбора. Сред тях дори може да бъде защитникът Милан Шкринияр, считан някога за непродаваем. Изненадващо пък ветеранът Борха Валеро пък може да получи предложение за нов договор.