Италианският вицешампион Интер се интересува от нападателя на Уест Хем Юнайтед - Джанлука Скамака. „Нерадзурите“ почти сигурно ще се подсилят с нов таран след края на сезона, тъй като договорът на Един Джеко изтича, а не е ясно и дали Ромелу Лукаку ще остане след края на наема му от Челси. Именно заради това на „Джузепе Меаца“ са се насочили към италианския национал, съобщава Gazzetta dello Sport.

Скамака беше привлечен в Уест Хем от Сасуоло през лятото с големи очаквания, но все още не може да покаже най-доброто от себе си, като причина за това са и контузиите, които го тормозеха през сезона. До момента той има 25 мача и 7 гола за „чуковете“.

бта
19 снимки

24-годишният футболист има договор с лондончани до лятото на 2027-а година, така че за Интер няма да е лесно да го привлекат. Идеята на „нерадзурите“ е да изпратят оферта за наем с опция за закупуване. На този етап обаче е малко вероятно подобно предложение да заинтригува Уест Хем.

Роденият в Рим Скамака е минал през школите първо на Лацио, след това на Рома, а накрая и през тази на ПСВ Айндховен. Той има 9 мача за националния отбор на Италия, но още няма отбелязан гол. Към него интерес има и от страна на шампиона Милан, който също може да се включи в битката за подписа му.