Ръководството на Интер най-накрая е взело окончателно решение по случая на нападателя Габриел Барбоса. „Нерадзурите” свалят и малкото си останало доверие от бразилския талант, тъй като считат Ян Карамо за много по-перспективния от двамата.

През януари южноамериканецът, който получи прозвището Габигол преди трансфера си на „Джузепе Меаца”, ще се завърне в италианския клуб, тъй като договорът за преотстъпването му в Сантос изтича.

22-годишният играч дори няма да получи втори шанс да се докаже пред треньора Лучано Спалети, който би разполагал с повече нападатели, отколкото счита за необходимо. Дори привлеченият това лято Лаутаро Мартинес в момента се затруднява да играе редовно, тъй като ролята на „деветката” е окупирана от капитана Мауро Икарди.

Това накара Ян Карамо да премине под наем в Бордо, а според „Калчомеркато” в Интер са много по-развълнувани от потенциала, който 20-годишният котдивоарец показва. Така опциите пред Габигол са две – или отново да бъде преотстъпен, или да се готви за продажба. Във втория случай Интер ще търси поне 20 милиона евро за острието, което му струва почти 30 милиона през 2016-а.

Престоят в Сантос се оказа ползотворен за младока, който успя да вкара 18 гола за родния си тим.