Интер изглежда все по-напорист в опитите си да привлече младата звезда на Фиорентина Федерико Киеза. „Нерадзурите” нямат никакви намерения да се отказват въпреки всички сигнали, че младокът се кани да преподпише с родния си тим.

Фиорентина връзва бъдещия идол с нов договор

Вестник „Гадзета дело спорт” твърди, че „виолетовите” се канят да превърнат 20-годишния талант в най-скъпоплатения си футболист. До края на ноември техничарят би трябвало да подпише нов договор с годишна заплата от 2 милиона евро и никакви освобождаващи клаузи.

Макар нещата да не се развиват в полза за Интер, треньорът на миланския гранд Лучано Спалети продължава неистово да настоява за привличането на Киеза. Според специалиста крилото ще има ключова роля в бъдещето на „нерадзурите”.

Фиорентина постави под ключ Федерико Киеза

„Той е много добър, един от най-забележителните младоци наоколо”, коментира Спалети пред „Гадзета дело спорт”. „Много прилича на баща си (бележития нападател Енрико Киеза – б.р.), който е оформил неговия характер и му е дал и други положителни черти. Също така много ми харесва как той винаги следи отбора си. Федерико никога не излиза на терена, мислейки само за собственото си представяне.”

Дотук през сезона Киеза записа 11 шампионатни мача, в които реализира 2 гола и даде 3 асистенции.