Нападателят на Интер Габриел Барбоса, по-известен с прозвището Габигол, най-вероятно ще продължи кариерата си в Лондон. Фулъм и Уест Хем в момента водят трансферна битка за бразилеца, който така и не успя да се докаже на „Джузепе Меаца”.

22-годишният футболист струваше почти 30 милиона евро на Интер през лятото на 2016-а, като по никакъв начин не оправда направената инвестиция. В началото на миналия сезон той бе пратен под наем в Бенфика, който обаче прекрати споразумението след 6 месеца и върна играча. Последва преотстъпване в Сантос, където младокът започна да вкарва редовно.

Интер по принцип няма никакво намерение да дава втори шанс на играча и ще търси начин да осъществи продажба през лятото.

До този момент Уест Хем се очертаваше като фаворит за подписа на Барбоса, като „чуковете” сполучиха на италианския пазар, привличайки Фелипе Андерсон от Лацио. Проблемът за Маурисио Пелегрини се корени в това, че неговият клуб първо трябва да продаде някого, за да финансира сделка за Барбоса.

В момента обаче Фулъм излиза много сериозно на преден план и вече е изпратил запитване за статута на Габигол.

Съвсем друг е въпросът дали бразилецът ще може да си извади необходимата за Острова работна виза. Той има 2 гола в 4 мача за националния тим на Бразилия, но всички тези срещи бяха през 2016-а.