Вече стана ясно, че отборът на Интер има желание да привлече Алексис Санчес за постоянно, но има няколко проблема около осъществяването на трансфера. През настоящата кампания чилиецът играе под наем в Милано. Той отново имаше проблеми с контузии, но след рестарта на шамипоната се представя на високо ниво и мениджърът Антонио Конте е поискал да го задържи.

Един от основните проблеми е огромната му заплата. 31-годишният нападател получава около 400 000 лири на седмица. По време на наема му в Интер Манчестър Юнайтед поемаше голяма част от заплатата.

"Червените дяволи" имат желание да се разделят с нападателя и са склонни на някакви финансови отстъпки. Самият Алексис пък щетрябва да се задоволи с по-малка заплата.

Двата отбора също така продължават участието си в Лига Европа. Санчес ще е на разположение на Интер за мача с Хетафе на 5 август, но не е ясно дали ще може да играе в следващите етапи. 

След това договорът за наем ще изтече и Манчестър Юнайтед може да го привика, ако не постигне договорка с италианците. Също така англичаните нямат намерение да подсилват основен конкурент в турнира и затова до сделка е по-верятно да се стигне след края на Лига Европа.