Президентът на Интер Стивън Жан увери всички, че клубът не е променил позицията си по отношение на разжалвания преди време като капитан Мауро Икарди. Китаецът беше категоричен, че аржентинският голаджия ще бъде продаден и в момента се търси „най-доброто решение” за него.

26-годишният играч е със статут на ненужен след пристигането на Антонио Конте за старши треньор на отбора. В момента той и другият футболист в сходно положение – Раджа Наинголан, тренират отделно от основната група, докато „нерадзурите” опитват да ги пласират на пазара.

Икарди не съдейства особено на Интер в тази ситуация, като вече отхвърли няколко оферти, но не защото му се остава, а заради факта, че би преминал единствено в големия враг Ювентус. Според някои медии в страната може и острието все пак да вярва, че е в състояние да промени мнението на Конте.

Поне от думите на Стивън Жан става ясно, че до подобен момент ще бъде много, много трудно да се стигне. „Икарди е страхотен футболист, добър човек и помогна на клуба с многото си голове в миналото”, коментира китаецът пред „Кориере дела сера”. „Сигурни сме, че ще намерим добро решение за него.”

„Дали бихме могли да размислим спрямо него? Не”, добави още Жан.

Цената, която Интер иска да получи за Икарди, наброява 70 милиона евро. До момента най-доброто предложение на Наполи беше за 50 милиона.