Италианският Интер Милано се очаква да бъде най-деен в идеята да привлече белгийския бранител на Тотнъм Ян Вертонген. „Нерадзурите” обаче ще срещнат отпора на Рома и Наполи, след като Вертонген е „апетитна хапка” за редица клубове на Ботуша, след като договорът му с английския клуб изтича в края на този сезон.

Италианският La Gazzetta dello Sport твърди, че Интер ще се раздели с Диего Годин, само година, след като го привлече от Атлетико Мадрид, за да вземе бившия бранител на Аякс. Според изданието Наполи и Рома също искат да имат нидерландския шампион, но наставникът Антонио Конте желае Вертонген да заиграе заедно отново с Кристиан Ериксен на „Джузепе Меаца” този път.

Защитникът има 19 мача в Премиър лийг досега за „шпорите”, а през миналия сезон бе главна част от състава, стигнал до финала в Шампионската лига, който обаче бе загубен от Ливърпул (0:2).

Ян Вертонген има 188 мача за Белгия и девет гола в този период, помагайки на „червените дяволи” да стигнат до третото място на Мондиала в Русия през 2018-а година.