Новият наставник на Интер Антонио Конте показа своя раздразнителен нрав при последната си пресконференция, която използва, за да отправи ясно послание до ръководството. Бившият селекционер на Италия подчерта, че „нерадзурите” изостават от графика, който са си поставили за лятото, най-вече по отношение на трансферите.

Треньорът даде пресконференция преди предстоящия сблъсък срещу Манчестър Юнайтед в Интернешънъл Чемпиънс Къп и не направи усилие да скрие емоциите си. Както е известно, Интер много усилено иска именно Ромелу Лукаку от Юнайтед, но за целта първо трябва да продаде станалия излишен Мауро Икарди. За момента тимът не бележи какъвто и да е напредък на всеки от тези два фронта. „Няма смисъл да отричаме, че изпитваме трудности. Все още имаме доста голям проблем по отношение на пристигащите и заминаващите си играчи. Основното обаче касае тези, които трябва да си тръгнат”, прям беше Конте.

„Ако ме карате да бъда откровен, ще кажа, че изоставаме доста от графика в различни области. Трябва да се задвижим. Бяхме пределно ясни в плановете си за това кои играчи ще пристигнат и кои – ще си тръгнат, но сега изоставаме от плана най-вече защото никой все още не си е тръгнал.”

„Трябва да ускорим процесите, и то с много. Нужно е да осъзнаем, че имаме много за вършене в тази неравна битка”, добави Конте.